Belföld koronavírus

Egy fogorvos Orbántól kér maszkokat

Iványi József fogorvos egyenesen Orbán Viktornak írt levelet, melyben arra kérte a miniszterelnököt, hogy biztosítsa a fogászati alapellátásban dolgozó fogorvosok és az asszisztensek részére az FFP2 – FFP3 típusú maszkot.

A Népszava birtokába került levélben a fogorvos azt írta: „a koronavírus járvány miatt március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet okán, a fogászati ellátáshoz a Koronavírus eljárásrend, a Fogászati Egészségügyi Ellátással Összefüggő Fertőzések megelőzése Módszertani Levele és az NNK 2020.03.14-én kelt ajánlása szerint szükséges, hogy az egészségügyi személyzet a gyanús és megbetegedett esetek ellátása során legalább FFP2 – FFP3 szűrőosztályú maszkot használjon”.

Szükséges ez amiatt, hogy az orvosok és az asszisztensek egészségének megóvása által a munkaképességük a lakosság gyógyításának szolgálatában maradhasson

– közölte.

Iványi megjegyezte továbbá, hogy az FFP2 – FFP3 szűrőosztályú maszk viselése az infekció megelőzése miatt is elengedhetetlen feltétele a jelenlegi helyzetben végzett fogorvosi sürgősségi betegellátásnak. Így arra kérte a miniszterelnököt, biztosítsa a védőeszközt a fogászati alapellátás számára.

Kiemelt kép: Thomas Kienzle / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik