Belföld koronavírus

Ezt üzenik családtagjaiknak a koronavírus miatt aggódó rabok

Börtönben forgatott videókban magyarázza el társainak és a családtagjaiknak egy rab a járvány megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A  fogvatartottak részére készített tájékoztató kisfilmet az ország valamennyi börtönében, naponta többször vetíti a büntetésvégrehajtás a rabok zártláncú televízió-rendszerén

A koronavírus-járvány következtében a magyar börtönökben is ideiglenes korlátozó intézkedések történtek. Ilyen páldául, hogy jelenleg havonta egyszer alkalmanként harminc, legfeljebb hatvan percben fogadhatnak látogatót oly módon, hogy nem érintkezhetnek a látogatókkal. A családi látogatófogadás ideiglenesen fel lett függesztve, a cseppfertőzés további elkerülésének érdekében a fogvatartottak és hozzátartozóik plexivel ellátott látogatófogadó helyiségben találkozhatnak.

Legfeljebb két fő kapcsolattartót fogadhatnak, valamint saját és hozzátartozóik egészségének megóvása érdekében javasolt, hogy ne kezdeményezzék gyermekkorú, 60 év feletti életkorú, illetve tartósan vagy aktuálisan beteg hozzátartozó látogató fogadását. A büntetés-végrehajtási intézetek a személyes kapcsolattartás kiváltására telefonos és Skype-os lehetőségeket is biztosítanak.

A bv. intézetekbe belépő személyek köre is korlátozásra kerül: a fogvatartottak lelki gondozásában, börtön pasztorációjában, missziós tevékenységében együttműködő külső egyházi és civil személyek, valamint az oktatást végző tanárok is ideiglenes jelleggel felfüggesztik a börtönökben végzett munkájukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik