Belföld koronavírus

Már most annyian ülnek bringára Budapesten, mint tavaly áprilisban

Nemcsak a jó idő, de a koronavírus miatt is.

Közleményt adott ki a Magyar Kerékpárosklub, amiben a mindenki által tapasztalható változások (a koronavírushoz kapcsolódó munkahely- és iskolabezárások után töredékére esett a budapesti forgalom, tehát a korábbi csúcsidőkből is eltűntek a dugók, a BKK járatok utasszáma tizedére csökkent) mellett felhívják egy érdekességre is a figyelmet: már a vészhelyzet bevezetése előtt látható volt a biciklis forgalom növekedése Budapesten, ami oda tetőzött, hogy

csütörtökön – a vészhelyzet kihirdetésének napján – a hasonlóan napos keddi forgalom másfélszeresét mérte a Bem téri biciklis forgalomszámláló.

Másnap, pénteken – amikor rengeteg munkahelyet már bezártak – is ugyanannyian gurultak el itt, mint a hasonlóan borús szerdán. Az iskolák bezárásával kezdődő március 16-i héten napról napra nőtt a biciklis forgalom. Annyian tekertek el a Bem téren, Árpád hídon és a Hungária körúton elhelyezett kerékpáros forgalomszámlálók felett, mint tavaly áprilisban.Mindez az összforgalom jelentős visszaesése miatt érdekes igazán.

Valószínűleg nem kizárólag a jó idő, hanem a koronavírusos fertőzések elkerüléséért is sokan biciklire ülhettek azok közül, akiknek menniük kellett valahova. Többen voltak közöttük olyanok is, akik napi mozgásigényüket elégítették ki az emberek közti távolságot biztosító kerékpározással. Felhívják a figyelmet, hogy a Magyar Kerékpárosklub senkit nem biztat lakóhelye indokolatlan elhagyására, de ha muszáj mennünk valahova, menjünk inkább – az egészséges és környezetbarát – kerékpárral.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik