Belföld

Felmenthetik az emberölés vádja alól a hároméves kisfiával végző kunszentmártoni nőt

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség azzal a nővel szemben, aki kunszentmártoni otthonában megölte hároméves kisfiát. Az asszony november 22-én egy konyhakéssel mellkason szúrta a gyerekét.

Amikor a párja hazaért és meglátta, mi történt, felkapta a vérző gyereket és a közeli presszóba rohant segítséget kérni. Hiába érkezett azonban gyorsan a helyszínre egy mentőautó és egy mentőhelikopter is, már nem tudták megmenteni a kisfiú életét. A rendőrök, az anyát, T. Júliát az otthonában fogták el.

A nyomozás során igazságügyi elmeorvos szakértők vizsgálták meg és megállapították, hogy a nő a bűncselekményt olyan kóros elmeállapotban követte el, ami kizárta beszámítási képességét, illetve a szakértők véleménye szerint a későbbiekben is várható, hogy hasonló cselekményt követhet el.

A szakvéleményre figyelemmel az ügyész indítványára a vádemelést megelőzően a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az elkövető előzetes kényszergyógykezelését rendelte el.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádiratában indítványozta, hogy a Szolnoki Törvényszék a vádlottat a 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés vádja alól mentse fel és intézkedésként rendelje el a vádlott kényszergyógykezelését.

Kiemelt kép: Donka Ferenc /MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik