Belföld

Megkereste a TASZ-t a TV2 munkatársa, de letagadtatta volna vele a munkahelyét

Komoly sajtóérdeklődés mutatkozik a koronavírus kapcsán a TASZ jogtudatosító anyagai iránt. Bár a kormánypártiságáról ismert TV2 már évek óta nem kért tőlünk interjút, március 13-án még ők is megkeresték Asbóth Márton kollégánkat, hogy megszólaltassák a kötelező otthoni karanténnal kapcsolatos jogi tudnivalókról – számol be Facebook-oldalán a TASZ.

A forgatás lezajlott, a beszélgetés végén munkatársunk jelezte, hogy a nyilatkozatot – csakúgy, mint a témában adott többi nyilatkozatát – a TASZ jogászaként tette, és kérte, hogy ezt a neve mellett tüntessék fel. Ezután a riporter jelezte, hogy erre nem lesz lehetőség, mert a TASZ tiltólistán van a TV2-nél. A nyilatkozatot úgy adták volna le, hogy munkatársunk neve mellett a „betegjogi szakértő” titulus szerepel, ehhez azonban kollégánk értelemszerűen nem járult hozzá.

A TASZ kollégája a szóbeli közlés mellett aznap írásban is jelezte a csatornának, hogy ha nem a kérése szerint tüntetik fel titulusát, akkor nem járul hozzá a felvétel közzétételéhez. Levelére nem kapott választ, de a felvétel végül nem is került adásba, a Tények riportjában egy másik jogászt szólaltattak meg a témáról.

Közzétette: TASZ – 2020. március 19., csütörtök

Ajánlott videó

Olvasói sztorik