Belföld koronavírus

Ingyenes program és kurzus: ezek a cégek segítenek Önnek a sikeres távoktatáshoz

Számos cég ajánlotta fel segítségét a koronavírus miatt elrendelt tantermen kívüli digitális oktatásra átálláshoz – írja az MTI.

Tanároknak, szülőknek nyújtanak szakértői, technikai támogatást, távoktatást lehetővé tevő platformokat, szoftvereket mutatnak be, vagy éppen a tanítást, tanulást segítő hasznos linkeket gyűjtenek csokorba.

  • A Microsoft Magyarország munkatársai például ingyenes webes tanfolyamokon mutatják be a digitális oktatás lehetőségeit pedagógusoknak.
  • A Codecool Programozóiskola a digitális oktatásra átálláskor felmerülő technikai nehézségek áthidalásához kínál ingyenes segítséget elsősorban tanárok és szülői csoportok számára.
  • A Telenor a HiperSuli csapatának szaktudásával próbál kapaszkodót adni szülőknek és pedagógusoknak a digitális oktatáshoz, miután oktatóik jó ideje alkalmaznak digitális eszközöket a normál tanmenetben is. Külön javaslatcsomagot állítottak össze praktikus tanácsokkal a tanároknak/intézményeknek, illetve a szülőknek.
  • A Vodafone Magyarország Alapítvány a koronavírus-járvány miatt elrendelt iskolalátogatási tilalom ideje alatt ingyenessé tette a pedagógusok számára az E-skola elnevezésű e-learning alapú, a pedagógusok digitális kompetenciájának fejlesztésére irányuló kurzusát.

Kiemelt kép:A digitális távoktatás keretében előírt történelem feladatokat oldja meg táblagépei előtt egy gimnazista fiú sződligeti otthonában 2020. március 17-én. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, és elkezdődik a digitális tanrendre való átállás. MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik