Belföld koronavírus

MTVA: jön a 10 perces napi áhítat

Duplájára nő a vallási közvetítések száma a Duna Televízióban és a Kossuth Rádióban.

A jelenlegi veszélyhelyzetre tekintettel vasárnap óta több a vallási műsor a közmédiában. Múlt hétvégén már közvetítettek katolikus misét és protestáns istentiszteletet is a Duna Worldön és a Kossuth Rádióban, mostantól azonban a Duna Televízióban ez rendszeressé válik vasárnap délelőttönként.

A vasárnapi közvetítések mellett hétköznaponként a Duna Televízió 10 perces napi áhítattal jelentkezik 7.35-től, amelyben az adott naphoz kapcsolódó bibliai részlet felolvasását egy rövid bibliamagyarázat követi majd – tudatta az MTVA.

A Napi áhítat adásának ismétlése este 19.50 perctől a Kossuth Rádióban lesz hallható. A hét elején katolikus és református, a hét második felében más felekezetek áhítatával várják az érdeklődőket a közmédiában.

A közmédia szeretné segíteni a hívő embereket, hogy otthonukban is hozzájussanak a lelki tartalomhoz. Ennek érdekében vasárnaponként duplájára, bizonyos értelemben négyszeresére növeljük az istentiszteleti alkalmak közvetítését

– mondta Mucsányi János, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének vezetője. Hozzátette, így a rádióban délelőtt és délután is lesz mise vagy istentisztelet közvetítés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik