Belföld koronavírus

Megint eldurvult a helyzet Hegyeshalomnál, keresztbe fekszenek az úttesten az autósok

Kedden 20 kilométeres sor volt Hegyeshalomnál, a helyzetet az idézte elő, hogy a határhoz érkező nem magyar állampolgárok nem akartak beletörődni abba, hogy hazánkon keresztül nem jutnak haza és eltorlaszolták az utat. Végül a kormány kedden éjjel egyszeri átutazást tett lehetővé a román és a bolgár állampolgároknak a kijelölt tranzitútvonalon.

A Portfolio cikke szerint viszont ez az intézkedés nem sokat segített a helyzeten, a tegnapi villámmegoldás után ugyanis ma ismét hatalmas sor van a határon. A lap több olvasója is beszámolt a várakozásról, egyikük ezt írta:

Szerda éjszaka 0:30 óta itt ragadtunk, ismét eltorlaszolták az utat a román állampolgárok. Fogy az inni és ennivaló, semmit nem tesz senki a magyarokért sem. Felháborító, ami itt történik. Személyautóval vagyunk 1,5 km-re re tőlünk a határ és semmit nem tesznek értünk a hatóságok. Sok magyar itt rekedt és ez embertelen, amit mindenkivel tesznek itt. Talán ez eljut a felelősökhöz is így.

A rendőrség hivatalos oldalán található Határinfo adatai alapján 3 óra az átjutási idő, a Google élő térképe szerint viszont ennél sokkal több és a sor lassan elér a swechati repülőtérig. A helyszíni beszámolók szerint az át nem engedett külföldi autósok keresztbe feküdtek az úttesten szerda délelőtt – írja a lap. Délre már 50-60 kilométer hosszú araszolást jelzett a térkép.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint a rajkai határátkelőnél is hatalmas sorok állnak. A Google Maps szerint itt is 15 kilométeres a dugó.

kiemelt kép: 24.hu/ Ivándi-Szabó Balázs 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik