Belföld

Tagadja bűnösségét a nyírbátori családra kaszával, vasvillával, láncokkal támadó apa és fia

Meghosszabbította a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója annak a családapának és fiának a letartóztatását, akik kaszával, vasvillával, botokkal és láncokkal támadtak egy nyírbátori családra a cinkostársaikkal. A bíróság további három gyanúsított letartóztatását megszüntette, és elrendelte a bűnügyi felügyeletüket.

Az öt férfi tavaly június közepén azért érkezett a nyírbátori család házához este, hogy elégtételt vegyenek a korábbi sérelmeik miatt. Az asszony látta a házukhoz közeledő csoportot és megpróbálta őket visszatartani, miközben férje és fia bezárkóztak a házba. A férfiak azonban megfenyegették, hogy ha nem áll félre, akkor őt is megölik.

A támadók ezután erőszakkal benyomták a kulcsra zárt bejárati ajtót, majd a kezükben lévő kaszával, vasvillával, bottal, és lánccal nekiestek a 48 éves családfőnek, miközben többször is kijelentették, hogy megölik. A szúrt és vágott sérüléseket elszenvedő férfit végül sorsára hagyták, majd a fia ellen fordultak és őt is megsebesítették. Anyja könyörgésére a 30 éves fiú súlyosabb bántalmazásáról a támadók végül letettek és leléptek a helyszínről.

A családfő a bántalmazás következtében életveszélyes, a fia pedig 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.Úgy tudjuk, hogy a rájuk támadó családfő V. S., valamint a fia, ifjabb V. S. is tagadta a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során. Mivel akár 15 év börtönt is kaphatnak emberölés kísérlete miatt, ezért a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezésük esetén megszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől, veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás lefolytatását, így akár megfélemlítenék az eljárásban résztvevő személyeket, illetve újabb bűncselekményt követnének el.

A bíróság szerint az ügy többi gyanúsítottja esetében a nyomozás eddigi adatai alapján a letartóztatás fenntartása már nem indokolt, ezért a bűnügyi felügyeletüket rendelte el. Ez azt jelenti, hogy a városuk határát engedély nélkül nem hagyhatják el, és kötelesek rendszeresen jelentkezni az illetékes rendőrőrsön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik