Belföld

Gondnokság alatt álló nőt dolgoztatott szexmunkásként egy zalai pár

Szexmunkásként dolgoztatott a családi házában egy szellemi visszamaradottságánál fogva önálló életvezetésre képtelen, cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló nőt.

Az élettársként élő pár pénzért kiajánlotta férfiaknak, majd megszervezték a találkozókat és helyszínekre szállították a nőt.

Előfordult két rövidebb időszak is, amikor a nőt Németországba vitték, ahol első alkalommal kapcsolataik révén egy nyilvános házban helyezték el a sértettet. Második alkalommal szállást foglaltak neki és internetes szexhirdetések útján szereztek kuncsaftokat. A prostitúciós tevékenységből származó bevételt elvették tőle és azt közösen felélték.

Mivel az élettársak munkanélküliek, rendszeres jövedelemmel, szociális juttatással nem rendelkeznek, hiteltartozásaik vannak, megélhetésüket kizárólag a gondnokság alatt nő kizsákmányolásával biztosították.

Az ügy harmadik vádlottja – szintén a rendszeres anyagi haszon reményében – ügyfelek felhajtásával és a szexuális együttlétek feltételeinek szervezésével kapcsolódott bűntársaihoz és nyújtott segítséget a nő szexuális kizsákmányolásához. A Zala Megyei Főügyészség folytatólagosan elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat mindhárom személy ellen a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik