Belföld koronavírus

Egészségügyi államtitkár: egy hét alatt ezresre ugorhat a betegszám

Horváth Ildikó megerősítette, több kórházat alakítanak járványkórházzá.

Az egészségügyért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén jelezte: sok „importált” koronavírusos betegre számítanak. Az állami hírügynökség jelentése szerint Horváth Ildikó azt mondta,

úgy készülnek, hogy Magyarországon is megtörténhet az, ami Ausztriában, ahol egyetlen hét alatt a több tízes esetszámból ezres betegszám lett.

Az államtitkár közölte, a járvány miatt átrendezték az egészségügyi ellátórendszert. Horváth Ildikó megerősítette a Népszava értesülését, több kórházat járványkórházzá alakítanak.

Népszava: kijelölték a vidéki járványkórházakat
Már nem kell Budapestre hordani a betegeket.

Előzőleg Kovács Zoltán is arról beszélt, hogy új fázisába lépett a védekezés.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs keddi ülése után a Facebook-oldalán tett közzé egy videót.

Azt mondta: áttekintették az új fejleményeket, adatokat, és azok alapján kijelenthető: keddtől a vírus terjedése, az annak ellenében tett intézkedések és a védekezés új fázisába lépett.

Kiemelt kép: Kórterem a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban. MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik