Belföld koronavírus

Így hat a határzár az esztergomi Suzukira

A szlovákiai ingázók nélkül félgőzzel működik az autógyár.

Kedd éjféltől lezárták az összes magyarországi határátkelőt a külföldi állampolgárok előtt. Szlovákia felől a teherforgalmat csak a Dunacsún-Rajka, Miglécnémeti-Tornyosnémeti hatátátkelőkön engedik át. Külföldre csak azok ingázhatnak naponta Szlovákiából, akik az egészségügyben dolgoznak. Egyébként 14 napos karantén vár azokra, akik mégis elhagyják az országot, írja a Paraméter.

A járványügyi helyzet és a magyarországi határzár miatt a jelentős számban szlovákiai ingázókat is foglalkoztató esztergomi Suzuki Zrt.-nél is átszervezték a munkát – közölte a portál az infoesztergom.hu alapján, amely szerint az ingázók hiánya több céget is érint az esztergomi ipari parkban.

A Magyar Suzuki Zrt. operatív törzse több intézkedést is hozott a munkatársak egészségének védelme, a gazdasági veszteségek minimalizálása érdekében.  

Szlovákiából nem indítanak buszjáratokat, csak délelőttös műszak indul, a szlovákiai munkatársakat a délutános műszak dolgozóival pótolják. A gyakornokok munkavégzését egyelőre felfüggesztik, a gyár 60 év feletti dolgozói saját egészségük megóvása érdekében szintén nem állhatnak munkába.

Az operatív törzs jelezte, a helyzet gyorsan változik, ezért olyan platformot készítenek, amelyen minden információ azonnal el tud juttatni a solgozókhoz.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik