Belföld koronavírus

Ezt kell tennie, ha lejárnak az okmányai vagy feljelentést, bejelentést akar tenni a vészhelyzet ideje alatt

Bár a rendőrség ügyfélfogadási rendje nem változik, mindenkit arra kér a rendőrség, hogy elsősorban elektronikus úton próbálja meg elintézni az ügyes bajos dolgait.

A rendőri szerveknél az ügyfélfogadás a szokásos rendben zajlik, azonban a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel azt kérik, hogy amennyiben rendelkezik az ehhez szükséges feltételekkel, válassza az elektronikus ügyintézést és csak a halasztást nem tűrő esetekben jelenjen meg a hatóságnál. Az elektronikus úton intézhető ügyekről és az ügyintézés módjáról és feltételeiről tájékozódhat a rendőrség honlapján, illetőleg a rendőrségi elektronikus ügyintézési portálon.

Feljelentést, illetve bejelentést elektronikus úton, illetve telefonon keresztül is bárki tehet. A hatóságok csak a legszükségesebb esetekben köteleznek bárkit a személyes megjelenésre. Aki azonban idézést kap, az csak a törvényben meghatározott okok alapján mentheti ki magát.

Ha segítségre szorul, vagy a készenléti szervek azonnali intézkedését igénylő eseményről kíván bejelentést tenni, a 112-es telefonszámot a nap 24 órájában hívhatja.

Fontos tudnivaló az is, hogy a hatályos kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet időszaka alatt lejáró okmányok érvényesek maradnak. Ez természetesen vonatkozik a rendőrség által kiállított okmányokra is. A veszélyhelyzet ideje alatt ugyanis senkit nem érhet joghátrány a lejárt okmányai miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik