Belföld

Sok lesz a napsütés, de hétvégén hó is jöhet

A hajnali fagyok után napközben akár 20 fok is lehet, de hétvégén fordulat jön, a hegyekben hózápor is lehet.

Hétfőn újabb melegedés veszi kezdetét, túlnyomóan derült, száraz idő várható, a napsütést csak kevés fátyolfelhő szűrheti, a déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő, írja a Kiderül.hu.

Kedden éjszaka észak felől fátyolfelhőzet érkezik. Napközben általában többórás napsütés valószínű, a nyugati országrészben és az északkeleti megyékben lehet több a felhő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Szerdán a reggeli pára-, ködfoltok feloszlása után gomolyfelhős, napos idő várható. Elvétve futó zápor nem zárható ki. A szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Csütörtökön a reggeli pára-, ködfoltok feloszlása után gomolyfelhős, napos idő várható. Elvétve lehet futó zápor, A légmozgás mérsékelt marad. Éjszaka 0 és +6, napközben 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken után többnyire gomolyfelhős, napos idő várható.
Néhol lehet futó zápor, a szél mérsékelt marad.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Szombatra megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, egyre több helyen lehet eső, zápor, néhol zivatar is, estefelé pedig néhol havas eső, hó is. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű.

Vasárnap már megszűnik a tartós csapadék. Napközben többnyire napos idő várható, de néhol zápor, a hegyekben hózápor még előfordulhat. A szél többfelé megerősödik. Éjszaka -5 és +4, napközben 4-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik