Belföld

Kukában bújt el a budapesti sorozatbetörő

Elfogták az V. kerületi nyomozók azt a 32 éves férfit, aki több betöréses és besurranásos lopást is elkövetett Budapest belvárosában és Óbudán.
A 32 éves budapesti V. Attila több lakásba is betört a III., V. és VI. kerületben tavaly október eleje és február közepe között.  De olyan ingatlanokból lopott, ahol a lakók bejárati ajtót bár becsukták, de kulcsra nem zárták.

A férfi a legtöbb esetben könnyen bejutott a nyitva felejtett otthonokba, majd ami a keze ügyébe akadt, elvitte. Pénzt, ékszereket, órákat, mobiltelefonokat, és egy kamerát is ellopott, melyeknek az összértéke meghaladja a 13 millió forintot.

A nyomozók azonosították a betöréssorozat elkövetésével gyanúsítható 32 éves V. Attilát, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfi Kispesten az Ady Endre úton sétált, amikor pár nappal ezelőtt felismerték a belvárosi nyomozók. A férfi a mikor meglátta rendőröket, beszaladt egy lakóházba. A nyomozók az épületet átkutatták, V. Attilát pedig egy szeméttároló konténerbe bújva megtalálták és elfogták.

A férfit 7 rendbeli lopás és más bűncselekmények miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mivel nem kezdte meg egy korábbi bűncselekmény miatt kiszabott büntetését, ezért büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Kiemelt képünk illusztráció: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik