Belföld koronavírus

Szentendre fertőtlenít a koronavírusos marokkói miniszter után

A delegációt fogadó városvezetők önkéntes karanténba vonultak.

Szentendrén is járt Abdelkader Amara marokkói miniszter, akiről kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. A város hivatalos Facebook-oldalán közölték, hogy az általa vezetett delegáció a Városháza dísztermében előadást hallgatott meg a mobilgátról, majd lesétált a Dunakorzóra.

A küldöttséget a polgármesteri kabinet fogadta. Ezért március 15-én kora reggel az a döntés született, hogy az ünnepi koszorúzáson nem vesz részt sem Fülöp Zsolt polgármester, sem Pilis Dániel alpolgármester, sem a kabinet és a hivatal azon tagjai, akik a marokkói delegáció fogadásán részt vettek. Ők március 15-étől kezdve otthon maradnak, úgynevezett önkéntes karanténban.

A polgármester korán reggel, több körben egyeztetett az ÁNTSZ helyi vezetőjével, és ígéretet kapott arra, hogy még vasárnap kidolgoznak egy protokollt. A polgármester gyorsteszteket kért azoknak, akik a marokkói delegációval érintkeztek, illetve a közvetlen családtagjaiknak és közeli munkatársaiknak.

UPDATE:

Március 15-én délig elkezdődik a Városháza teljes fertőtlenítése. A dísztermet, a kilincseket, lépcsőt, a női/férfi mellékhelyiséget március 16-áig, hétfő hajnalig, még a hivatali munkaidő előtt fertőtlenítik.A polgármester pontos listát készíttett mindenkiről, akik kapcsolatba kerültek a marokkóiakkal.

444: Szerdán kezet fogott Pintér Sándorral a koronavírusos marokkói miniszter
Abdelkader Amara Európából hazaérve észlelte magán a tüneteket.

Kiemelt kép: Szentendre / Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik