Belföld koronavírus

Magyar rendőr az osztrák határon: „Nem szabad megmondani, hogy Olaszban volt”

Egy Facebookra ma feltöltött videó szerint a magyar-osztrák határon egy kamionosnak azt tanácsolta egy magyar rendőr, hogy hallgassa el, hogy Olaszországban volt, ha nem akar karanténba kerülni. A videó elején a sofőr egyből jelzi: azért veszi fel a jelenetet, hogy a nyilvánossá tegye, milyen ellenőrzés folyik a határon. „Rendőrautót látok, de vöröskeresztes autót vagy egészségügyi szakembereket nem látok” – kezdi a szövegét, mielőtt még a rendőrök elérnék a kamionját.

Attila

null

Ez azonban hamarosan megtörténik, ekkor következik a különleges párbeszéd. Ennek során a rendőrök megkérdezik, honnan jött, volt-e Olaszországban, majd miután a sofőr elmondja, hogy egy hete volt volt, de egészséges, és most Ausztriából jön, továbbengedik.

Az a lényeg, nem szabad megmondani, hogy Olaszban volt

– hangzik el a tanács ekkor a rendőrtől.

A sofőr felháborodottan fejezi be a felvételt: „Ezt én nem bírom ki indulatok nélkül… hát így működik?… Ez most engem megdöbbentett.”

Az esettel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket a Belügyminisztériumhoz. Válaszuk értelmében az esetet kivizsgálják:

A felvételen látható rendőri intézkedés szakszerűségét, jogszerűségét a folyamatban lévő parancsnoki kivizsgálás hivatott tisztázni.

Az már szerdáról csütörtökre virradó éjszaka Hegyeshalomnál készült videónkból kiderült, hogy a határon meglehetősen nagyvonalúak az ellenőrzések:

Csak lázas? Bejöhet. – Megnéztük, hogy működik a határellenőrzés Hegyeshalomnál
Olaszországból elvileg csak magyar állampolgárok léphetnének hazánk területére, de éjszaka úgy láttuk, a gyakorlatban nem teljesen így működik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik