Belföld koronavírus

Koronavírus-gyanú miatt egy egész osztályt hazaküldtek a Trefortból

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának egyik osztályába járó diák távolabbi kapcsolatban áll egy bizonyítottan koronavírusos beteggel, írja a Népszava.

Mindez csütörtökön derült ki, a lap úgy tudja, hogy a diákot azonnal hazaküldte az osztályfőnöke, illetve megkérte, hogy vegye fel a kapcsolatot az illetékes szervekkel.

Az iskola igazgatója ezután hazaküldte az egész érintett osztályt, valamint megkérte őket, hogy ne menjenek iskolába pénteken se.

Az iskola és fenntartója, valamint az ELTE sem nyilatkozott a kérdésben, de az egyik szülő elmondta, hogy az igazgató tájékoztatása szerint az osztályt az utolsó két óráról küldték haza, az érintett diák és a koronavírusos személy pedig „olyan távoli” kapcsolatban áll, hogy tudomása szerint a népegészségügyi központ nem foglalkozik az üggyel.

A 24.hu is értesült az esetről, megkeresésünkre az ELTE Trefort igazgatója válaszában annyit írt, hogy

pánikhangulat nincs, de felgyorsított ütemben készülünk arra a helyzetre is, hogy az iskolába való bejárás korlátozása esetén is tudjuk folytatni az oktatást otthonról.

Csapodi Zoltán igazgató ezen kívül válaszában közölte, hogy

nyilván mindenki félti saját gyermekét és embertársait a veszélyhelyzetben, de az igazgatók és tanárok körében sokaknak az az álláspontja, hogy a szükséges döntéseket ebben a helyzetben belső kommunikáció útján kell megoldani, mert a nyilvánossághoz eljutó hírek torzulhatnak.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik