Belföld koronavírus

Hétfőtől bezárhatnak az iskolák

A Magyar Hang azt írja, hogy Gulyás Gergely részt vett a hétpárti egyeztetésen, ahol minden parlamenti frakció az iskolák bezárását kérte. Erről írt Facebook-bejegyzésében Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is.

Gulyás elmondása szerint a kérést továbbították a kormánynak, amely 24 órán belül dönthet erről.

Amennyiben a bezárás mellett határoznak, az akár hétfőtől is érvényes lehet. Állami és egyházi iskolákról egyaránt szó van.

Gulyás Gergely azt is mondta, hogy Magyarországon az egyik legalacsonyabb a megbetegedések száma, azonban nagyon sokan nem érzik biztonságban a gyermekeiket.

Korábban nem volt egyetértés arról, hogy egy ilyen esetben kapnának-e fizetést a tanárok, Orbán Viktor arról beszélt, hogy fizetés nélküli szabadságra kellene menniük, de Gulyás Gergely most azt mondta, hogy távolléti díj járna nekik, ami megegyezne a fizetésükkel.

A kormánypárti politikus azt nevezte még megoldandó problémának, hogy a középiskolákban végzősöknél hogyan lehet megoldani, hogy elvégezzék az évet, hiszen ők érettségi vizsga előtt állnak. Egyelőre az merült fel, hogy a tavaszi szünetet hozzák előre.

Európa számos országában döntöttek már a közoktatás teljes vagy részleges leállításáról, erről itt írtunk:

Miért zárják be mindenhol az iskolákat, csak nálunk nem?
Európa nagy részében már zárva tartanak a közoktatási intézmények. Mi szól a bezárás mellett, és mi ellene?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik