Belföld

Cigaretta helyett földdel, szalmával megtöltött dobozokat adott el 30 millióért két férfi

Elrendelte a letartóztatását, illetve bűnügyi felügyeletét a Nyíregyházi Járásbíróság annak a két férfinak, akik földdel és szalmával kitömött kartondobozokat adtak el cigarettaként 30 millió forintért Mátészalkán

A megalapozott gyanú szerint a két férfi és harmadik társuk nagy mennyiségben kartondobozokat szereztek, melyeket földdel és szalmával töltöttek meg, majd ukrán származású, magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettaként akarták eladni.

Az így megtöltött dobozokért egy vevő 30 millió forintot fizetett tavaly nyáron Mátészalkán, azonban az “árut” nem kapta meg. Az egyik vádlott a bíróság előtt arra hivatkozott, amikor a vevő kérte a kifizetett dohányárut, de a másik két társa erőszakkal elvette tőle a pénzt és a cigarettaszállítmányt is.

Később Nyírbátorban egy bérelt kisteherautóban találták meg a földdel és szalmával töltött dobozokat. A csalás miatt indult eljárásban a bíróság elrendelte a két gyanúsított letartóztatását, illetve bűnügyi felügyeletét, harmadik társuk szabadlábon védekezhet. A végzés ellen az egyik gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik