Belföld

Tizenegy év börtönt kapott a megölt nagyapja holttestét évekig rejtegető pornószínész

Tizenegy év börtönre ítélte pénteken  Fővárosi Törvényszék azt a pornószínészt, aki 2015 tavaszán megölte a 82 éves nagypapáját, majd két évig dugdosta a holttestét különböző garázsokban, és szeméttárolókban.

Az idős férfi, M. István egy panellakásban élt évtizedekig. Miután meghalt a felesége teljesen magába fordult, és megszakított a kapcsolatot a családjával. Egyedül az unokájával állt szóba. M. Márk hetente látogatta a papát, és havi 100 ezer forintot kapott tőle, hogy abból fizesse tanulmányait.

M. Márk mindenképp el akarta titkolni a nagypapája előtt a valódi életvitelét: a főiskolai tanulmányai abbahagyását, és a nagyapa által neki vásárolt lakás eladását, továbbá szerette volna megszerezni az idős férfi lakását, autóját, garázsát és persze a nyugdíját is. 2015 tavaszán az idős férfi már nagyon szerette volna megnézni azt a lakást, amit vett az unokájának, de a fiú mindig kitalált valamit, hogy leplezze a dolgokat.

Az ominózus napon a fiatalember a papájánál volt, az idős férfi pedig pont arról mesélt neki, hogy kell megölni kábító fegyverrel a disznókat. Az idős férfi megmutatta az unokájának, hogyan kell használni a fegyvert, majd a kezébe adta. M Márk ekkor a nagyapja háta mögé lépett, majd fejbe lőtte vele. M. Márk a holttestet a lakás garázsában rejtegette, majd annak eladása után 2016 augusztusában átszállította egy kőbányai bérelt garázsba, ahol a testet 2017 júniusában a rendőrség egy kukában találta meg.

Az unoka később megkérte a szintén pornósként dolgozó 82 éves budapesti M. Györgyöt, hogy játssza el – fekvőbeteg – nagyapja szerepét az újbudai lakás eladásánál, csináltassanak előtte M. Györgynek új személyigazolványt nagyapja nevével, adataival. M. György több adásvételi szerződést is aláírt, M. Márk így értékesíteni tudta az újbudai ingatlant, a garázst, egy autót, és hozzáfért nagyapja bankszámlájához is.

Az ügyészség 20 év fegyházat kért az unokára arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is, cinkostársára 2 év 6 hónap börtönt indítványozott. Mivel M. Márk csak részben ismerte el a bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

Pénteken döntés született az ügyben. A Fővárosi Törvényszék 11 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte az unokát emberölés miatt, emellett több mint 5 millió forintos vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben. A nagypapát eljátszó cinkostársát 3 évre próbára bocsátották.

Az ügyész mindkét vádlott esetében súlyosításért fellebbezett. Az unoka esetében az aljas indokból elkövetett emberölés megállapítása és súlyosabb büntetés kiszabása miatt. A fiatalember védője pedig részben felmentés, részben pedig enyhítés miatt fellebbezett. A nagypapát eljátszó férfi esetében elfüggesztett szabadságvesztésért fellebbezett az ügyész.

Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik