Belföld

Láng Zsolt papíron akkor is dolgozott, amikor Lyonban nézte a magyar-portugál meccset

Meglepően nagyra sikerült a számla, amit a Fidesz korábbi II. kerületi polgármestere az őszi választási veresége után nyújtott be a ki nem vett szabadságaiért. Láng Zsolt nyilatkozata szerint hivatali ideje alatt 154 szabadnapot dolgozott le, ezért a 3 milliós végkielégítése mellé bruttó 7,3 millió forint kifizetését kérte szabadságmegváltás címén. Ezzel ő lett a távozó fővárosi polgármesterek között a rekorder. Az összeg nagysága miatt a jegyző is vizsgálta az ügyet, de a polgármesteri hivatal eleget tett a fizetési kötelezettségének.

Láng Zsolt azonban papíron akkor is dolgozott, amikor éppen a futball Európa-bajnokságon tartózkodott Franciaországban.

A polgármester 2016 június 22-én, szerdán Lyonban élőben nézhette végig a magyar válogatott és a Christiano Ronaldo vezette portugál csapat 3-3-as döntetlennel végződő csoportmérkőzését. A meccs után Láng a Miniszterelnökség jelenlegi vezetőjével, Gulyás Gergellyel lazított egy vendéglátóhelyen. A közös sörözésről Gulyás még aznap feltett egy fotót a Facebookjára, amelyen mindketten a meccsen született gólok számát mutatják.

A II. kerületi polgármesteri hivatal kérdésünkre megerősítette, hogy Láng Zsolt a meccs napjára sem vett ki szabadságot.

A fideszes politikus a 154 napos szabadságmegváltásról szóló híradások megjelenése után azt hangoztatta, hogy nem ő kérte a pénzt, a szabadságmegváltást törvény írja elő. Azt is állította, hogy azért halmozódtak fel a ki nem vett szabadnapjai, mert 13 évig egyetlen alpolgármesterrel dolgozott az önkormányzatban. Majd hivatali utódjának, az ellenzéki Örsi Gergelynek címezve azt mondta, ez sokkal olcsóbb megoldás volt, mint az utódjáé, aki négy helyettest nevezett ki maga mellé, mert nyilvánvalóan többet szeretne pihenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik