Belföld

„Adjál neki, harapjad, harapjad!” – biztatta a sulinál verekedő diákokat a „versenybíró”

A Tatabányai Járási Ügyészség a csoportosan elkövetett garázdaság és a súlyos testi sértés kísérlete miatt indult ügyben három fiatalkorú tanulóval szemben emelt vádat, mert ketten összeverekedtek, miközben a harmadik személy a verekedést felügyelte és közben biztatta őket.

A vád szerint a két tini a 2018-2019. tanévben az egyik esztergomi középiskola tanulói voltak. Másfél évvel ezelőtt nézeteltérés volt közöttük, amelyet verekedéssel akartak rendezni egymással. Ezért délután az iskola közelében lévő füves területre mentek több ismerősük, köztük egy harmadik fiú kíséretében és felálltak egymással szemben, hogy verekedjenek. A verekedést a harmadik fiú kézjelzésére, valamint a „mehet” jelre kezdték el.

A két fiú a földön birkózott, és ütötték egymást, amikor az egyik felülkerekedett és a karjával leszorította a másikat. Ekkor a „versenybíró” azt mondta, hogy „jól van, vége, elengedni”, azonban ekkor az egyik verekedő fiú az arcán megharapta a másikat.

Ezt látva a „versenybíró” arra biztatta másodrendű vádlottat, hogy „adjál neki, harapjad, harapjad”. Újra dulakodás alakult ki a két fiú között, ennek során az egyik ököllel három ütést mért az ellenfele arcára, aki az utolsó ütésnél a fájdalomtól felkiáltott, ezután a fiúk abbahagyták a verekedést.

Az ököllel is megütött fiú nyolc napon belül gyógyuló szemtájéki és arctáji sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a sérülést okozó fiúval  szemben jóvátételi munkát, a sérülést elszenvedő fiút és a „versenybíróként” fellépő társukra próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik