Belföld

Tinik vertek meg egy buszsofőrt a Batthyány téren

A buszsofőr többszöri kérése ellenére sem szállt le egy tinédzserekből álló társaság Budapest I. kerületében, a Batthyány téri végállomásnál.

A buszsofőr ezután kiszállt a fülkéből, hátrament a fiatalokhoz és nyomatékosan közölte, hogy le kell szállniuk a buszról. A sofőr nem engedte vissza azt a fiatalt, aki már leszállt a buszról, ezért többen körbeállták, a ruháját rángatták, majd a társaság fiú tagjai többször megütötték. Eközben a férfinek két telefonja kiesett a zsebéből, amelyeket az egyik lány felvett, és elmenekültek a helyszínről.

A kerületi nyomozók visszanézték a kamerafelvételeket, amely alapján azonosították az elkövetőket. A rendőrök kedd délután egy II. kerületi bevásárlóközpont előtt elfogtak egy 16 éves lányt és egy szintén 16 éves fiút. Egy órával később a kapitányságon megjelent két társuk is, akik közül a 12 éves fiút eltűnés miatt már körözték.

A nyomozók az ügyben gyanúsítottként hallgattak ki egy 15 éves és egy 16 éves lányt, valamint egy 16 éves fiút csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és lopás miatt. A rendőrök az elkövetők két gyermekkorú társát is meghallgatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik