Belföld

Barátnőjére kenné a gyilkosságot a VV Fanni megölésével gyanúsított B. László – jön a szembesítés

Barátnőjével akarja elvitetni a balhét a Novozánszky Fanni megölésével gyanúsított B. László. A gyilkossággal gyanúsított férfi azt állítja, hogy egy Erika nevű barátnője hívta fel telefonon az általa korábban említett ismeretleneket, és vitette el a Való Világból ismert lány holttestét. A 24. hu megtudta, miként reagált a gyilkossággal hírbe hozott lány B. László vádjaira.

A 36 éves férfi ellen tavaly októberben emeltek vádat nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt. A vádirat szerint B. László sem állandó munkahellyel, sem pedig rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, viszont költekező életmódja fenntartásához pénzre volt szüksége, ezért elhatározta, hogy megkísérel pénzt szerezni Fannitól. Többszöri próbálkozást követően 2017. november 20-ára meg is beszélt vele egy találkozót a lány lakására.

Ott aztán, a vád szerint, addig bántalmazta Fannit, amíg a vérző lány magatehetetlen állapotba nem került. Ezt követően B. László több értéktárgyat magához vett, illetve elvitte a nő okmányait, valamint olyan dolgokat, amelyekkel azt a látszatot kelthette, hogy a lány elutazott. A férfi ezután a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen állapotban lévő lányt kézben levitte az autóhoz, annak hátsó ülésére tette, és elhajtott a XIII. kerületi, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos-patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz.

Itt a férfi a korábbi bántalmazás következtében addigra már életét vesztett lány holttestét összekötözte, majd a gépkocsi csomagtartójába tette. B. László a járművel Siófokra utazott, ezt követően a holttesttel másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába helyezte. Megdöbbentő, de egy autómegosztó alkalmazás révén egy utast is magával vitt, amikor levitte Siófokra a kocsi csomagtartójába rejtett áldozatot. A férfi pár nappal később további értékeket hozott el a lány lakásából.

A gyilkossággal gyanúsított B. László megbukott a hazugságvizsgálaton, értesüléseink szerint amikor felsorolták neki hazánk tavait és folyóit, hogy kiderüljön hova rejthette el Fanni testét, akkor a Dunánál és a holttesttel kapcsolatos kérdéseknél is jelzett a műszer.

A Fővárosi Főügyészség életfogytig tartó fegyházat indítványozott az előkészületi ülésen azzal, hogy legkorábban harminc év múlva bocsátható szabadon feltételesen. Ő azonban nem ment bele az alkuba, és tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz.

Állítása szerint VV Fanni barátnőjével beszélt meg találkozót, mert egy projektet szeretett volna beindítani, amiben Fanni is partner lett volna, és a közös barátnőjük akarta őket bemutatni egymásnak. Elmondása szerint Fanni egy ülőgarnitúrán feküdt, amikor belépett a lakásba. Hozzátette a nő „bepezsgőzött és túlszívta magát”, ezért egy közös ismerősük kérésére „problémamegoldó emberekhez” vitte.

Megtudtuk: a gyilkossággal ily módon hírbe hozott lány tagadja, hogy bármikor is találkozott volna Fanni lakásán B. Lászlóval. A vallomásában azt állította, hogy csak másnap futott össze B. Lászlóval, amikor megpróbálta megkeresni az eltűnt barátnőjét.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Novozánszki Fanni szüleinek az ügyvédje, Lichy József szavaiból ugyancsak az derül ki, hogy a közös barátjukkal szeretné elvitetni a balhét a gyilkossággal vádolt férfi.

„B. László azt állítja, hogy ez az Erika nevű lány hívta fel az ismeretleneket és vitette el a lányt. A jövő keddre kitűzött tárgyaláson fogják szembesíteni őket egymással. Már ha el nem halasztják a koronavírus miatt” – mondta az ügyvéd, aki szerint az ügy szempontjából kulcskérdés lesz, miként végződik majd a szembesítés a vádlott és a tanú között.

B. László és Erika mindennapos baráti viszonyban voltak egymással. Egy elég habitusos nőről van szó. Ha életszerűen a vádlott szemébe mondja, hogy marhaságot állít, mert ott sem volt a helyszínen, és ezt alibivel is tudja igazolni, akkor gyorsan kiderül, hogy a férfi nem mond igazat.

Lichy elmondása szerint az áldozat szülei nem lesznek ott a jövő hétre kitűzött tárgyaláson. Ennek azonban nem a mostani koronavírus járvány az oka.

„Csak az ítélethirdetésre fognak elmenni. Fanni anyukáját csak felzaklatná, az apja pedig nem biztos, hogy vissza tudná fogni magát, ha meglátná a lánya megölésével gyanúsított férfit. Ezért azt tanácsoltam nekik, hogy ne jöjjenek el” – mondta az ügyvéd.

A gyilkossággal gyanúsított B. László korábban azt mondta, hogy majd a nyilvánosság előtt szeretne bocsánatot kérni az áldozat családjától, és a szeretteitől is azért, mert rossz döntést hozott, amikor ájultan cipelte a kocsijához Fannit. A bocsánatkérésre még várni kell.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik