Belföld koronavírus

Koronavírus: A WizzAirnél már megkezdődött a leépítés

Legkevesebb húsz százalékkal csökkenti kapacitását és több szakterületen is leépítést jelentett be dolgozóinak a Wizzair a koronavírus-járvány miatt – írja a Magyar Hang. Egy belső levél szerint az április-júniusi negyedévben számolnak komolyabb visszaeséssel, ami a cég történetében egyébként példátlan mértékű. Váradi József vezérigazgató ugyanakkor bízik abban, hogy júliustól ismét teljes kihasználtsággal fog működni a cég.

A Magyar Hang cikkéből kiderül az is, hogy a cég vezető tisztségviselőinek körében 17 százalékos leépítés már megtörtént: a korábbi 46 fő helyett 38-an maradnak a Wizzair állományában. Azonnali hatállyal felmondták továbbá a hallgatói és gyakornoki szerződéseket, felfüggesztik a pilóták és egyéb szakemberek toborzását, a bérkompenzációt törlik és fizetés nélküli szabadságot kínálnak állományban maradó alkalmazottjaiknak.

A Wizzair-nél pénzügyi téren is komoly szigorítások lesznek: a beszállítókkal kötött szerződéseket újratárgyalják, a fizetési határidőt pedig megpróbálják kitolni.

kiemelt kép: mti 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik