Belföld koronavírus

Járványügyi célra jelölték ki a Kútvölgyit, ahonnan már a héten kiköltöztetik a belgyógyászatot

Március 15-i hatállyal költözik a Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinika a Kútvölgyi Kórházból – tudatta közleményében a Semmelweis Egyetem. 

Mint írják, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) március 9-i határozata alapján a tervezettnél korábban, 2020. március 15-i hatállyal költözik új helyszínre – a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömbjébe – a belgyógyászati klinika. Megerősítették, hogy

az NNK az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi úti telephelyének fekvőbeteg-ellátó tömbjét járványügyi célra jelölte ki.

Korábban a 24.hu arról számolt be, hogy a Kútvölgyi Kórházból – ahonnan az eredetei tervek szerint július 1-ig költöztették volna ki a belgyógyászatot – karanténkórházat alakítanának ki:

Karanténkórház lehet a Kútvölgyi toronyépülete
A lerobbant homlokzattal éveken át félbehagyott budai kórház toronyépületét hivatalos bejelentés nélkül hétvégén, éjszaka szállta meg egy munkáscsapat.

A Semmelweis Egyetem most azt írja, a költözés ideje alatt a betegek biztonságos és folyamatos fekvőbeteg-ellátását az egyetem klinikáinak bevonásával biztosítják.

Tájékoztattak arról is, hogy

  • a járóbeteg-rendelés március 12 és 18. között szünetel a III. Sz. Belgyógyászati Klinikán, erről minden érintett beteg telefonos üzenetet is fog kapni.
  • A kemoterápiás kezelések biztosítása ez idő alatt is folyamatos a Belső Klinikai Tömb területén.
  • A klinika ellátási területéhez tartozó sürgősségi belgyógyászati eseteket március 10-től az egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztálya fogadja (1082 Budapest, Üllői út 78./A).

A járóbeteg szakrendelésre előjegyzett betegek számára legkésőbb 03. 17-én a semmelweis.hu oldalon adnak tájékoztatást a járóbeteg-fogadás rendjéről, telefonon pedig az egyetem központi telefonszámán (06 1 459 1500) érdeklődhetnek hétfőtől.

A III. számú Belgyógyászati Klinika a teljes költözést követően továbbra is változatlan kapacitással működik – olvasható a közleményben, amiben megjegyzik azt is,

a jelen helyzettől függetlenül a Semmelweis Egyetem klinikáinak Kútvölgyi Klinikai Tömbből való áthelyezéséről még egy 2018. december 13-i kormányhatározat (1672/2018.) rendelkezett. A biztonságos betegellátás szem előtt tartásával az itt működő egységek többségének áthelyezése ütemezetten már megtörtént, jelenleg már csak a III. számú Belgyógyászati Klinika működik itt.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik