Belföld

Nem kötött alkut az ügyészséggel az utcán vizelő férfit leütő apa

Szerdán az előkészületi üléssel megkezdődött annak a családapának a pere, aki 2018 szeptemberében leütött egy utcán vizelő ittas férfit Csepelen.

A férfi az egyik csepeli óvodából vitte haza a gyermekét, amikor arra lett figyelmes, hogy a közelben egy idősebb ittas ember a járdára vizelt. Emiatt összeszólalkozott a férfival, amelynek során egy alkalommal arcon is ütötte őt. Az ütés következtében az idős férfi hanyatt esett, feje a földhöz csapódott.

Bár az idős férfi sérülését látva az apa értesítette a mentőket, az orvosi kezelés ellenére az idős férfi néhány nap múlva életét vesztette. Az orvosi szakvélemény szerint az idős férfi halálának nincs köze az incidens során keletkezett fejsérüléseinek, a korábban kialakult szívproblémái miatt hunyt el. Az ügyész három év börtönt kért a férfira abban az esetben, ha már az előkészületi ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. Bár a férfi akár nyolc év börtönt is kaphat, az alku elmaradt.

Az előkészítő ülés során ugyanis a férfi csak részben ismerte el a bűnösségét és nem is tett vallomást, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik