Belföld koronavírus

Az országos tisztifőorvos csak a járvány után ér rá tájékoztatni az ellenzéki képviselőt

Valami hatalmas probléma van, ha az országos tisztifőorvos teljesen törvénytelen módon teljes egészében megtagadja a tájékoztatást egy országgyűlési képviselőtől. Müller Cecília ezt tette, csak a JÁRVÁNY UTÁN hajlandó fogadni

– kezdi Facebook-posztját Hadházy Ákos, független parlamenti képviselő, aki a koronavírusról tájékozódott volna a szakembernél.

Valami hatalmas probléma van, ha az országos tisztifőorvos teljesen törvénytelen módon teljes egészében megtagadja a…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. március 10., kedd

 

Az országos tisztifőorvos azzal az indokkal tagadta meg a találkozó lehetőségét a képviselőtől, hogy a járvány miatt „folyamatosan előálló, halaszthatatlan tennivalói” vannak. És ugyanaz a helyzet a „kompetens munkatársaival” is.

A tisztifőorvos azt javasolta a képviselőnek, hogy tájékozódjon a médiából, illetve kormányzati honlapokról.

A – más körülmények között vicces – indoklása viszont egészen aggasztó: szerinte annyira kevés a kompetens szakember a Nemzeti Népegészségügyi Központban, hogy a rendeltetésszerű működtetést zavarná, ha bármelyikük fél órában (bármely általuk adott időpontban) válaszolna egy országgyűlési képviselő kérdésére

– reagálta a válaszra Hadházy.

Az új országgyűlési törvény értelmében – amit az ellenzék szájzár törvényként emleget – csak akkor van lehetőségük képviselőknek állami intézményekben tájékozódniuk, ha előre egyeztetnek időpontot. Müller Cecília ezt kihasználva írhatta azt Hadházynak, hogy majd akkor találkozik vele, ha éppen ráér.

A törvénymódosítás elfogadása előtt az országgyűlési képviselőknek bármilyen időpontban joguk volt megjelenni és tájékozódni az állami intézményekben, ha azzal nem zavarták az intézmény üzemszerű működését.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik