Belföld koronavírus

A Pázmány utazási tilalmat rendelt el hallgatóinak és munkatársainak a koronavírus miatt

21 pontban fogalmazta meg a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket és ajánlásokat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, Kuminetz Géza az intézmény oldalára feltöltött és a hallgatóknak, oktatóknak elküldött levelében.

A legfontosabb intézkedések egyike, hogy a rektor elrendelte:

a mai naptól az egyetemi hallgatók, oktatók és munkatársak – 2020. április 15-ig – nem utazhatnak külföldre. Ezzel a szabályozással összhangban, kérem az oktatókat, hogy külföldi konferencia-részvételüket lemondani szíveskedjenek.

Az egyetem továbbá kötelezi azokat a hallgatókat, oktatókat, munkatársakat, akik jelenleg külföldön tartózkodnak, hogy hazatérésük után 14 napig maradjanak távol az egyetem épületeitől, rendezvényeitől (otthonmaradásuk igazolt távollétnek számít).

A rektor elrendelte az egyetemen rendezendő külföldi részvételű nemzetközi konferenciák lemondását is április 25-ig. A hazai szervezésű konferenciákat harminc résztvevőig megtartják, az ennél nagyobb létszámú konferenciákat szintén lemondják. A külföldről érkező oktatókat pedig arra kérik, hogy mondják le magyarországi utazásukat.

A rektor teljes levele IDE kattintva elolvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik