Belföld koronavírus

Újabb magyar kapta el a koronavírust

Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet, egy 70 éves magyar, súlyosan beteg férfit, írja a kormányzati tájékoztató honlap. Jelenleg a Szent László kórházban ápolják. Valószínűsíthetően a külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálati eredménye pozitív lett. Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van. A budapesti Szent László Kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják és megkap minden szükséges ellátást.

Az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. A szoros kontaktjának számító felesége is már karanténba került. Állapotáról és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről későbbiekben adunk tájékoztatást.

Közben a WHO már hat magyar fertőzöttről ír, szóval lehet, hogy még valakit bejelentenek hamarosan.

Eddig négy, Magyarországon élő, de külföldi állampolgár kapta el a vírust itthon. Közülük hárman irániak, a negyedik férfi pedig egy Debrecenben élő brit állampolgár, aki Olaszországban dolgozott.

Interneten rendelték az új koronavírust a magyar kutatók
A Pécsi Tudományegyetem virológusai rövidesen elkezdhetik tesztelni a vírus lehetséges ellenszereit. Addig is elmondták, miben különbözik ez a járvány a többitől, és hogy mi a jó abban, hogy a WHO nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik