Belföld koronavírus

Szerdán végre elindult a kormány koronavírusos tájékoztató honlapja

A múlt hétre ígérték, aztán szerdára csúszott a koronavírussal összefüggő információkat tartalmazó hivatalos kormányzati honlap indulása.

A koronavirus.gov.hu a járványügyi feladatokat koordináló operatív törzs felügyelete alá tartozik. Lakatos Tibor ezredes operatív törzs ügyeleti központjának vezetője hétfőn jelentette be, hogy az induláshoz megtörténtek a technikai előkészületek, a második határidőt tényleg sikerült tartani.

Azt érdemes megjegyezni, hogy a koronavirus.hu és a koronavírus.hu oldalt magánember regisztrálta, és egyik működik. A hosszú í-s változat viszont továbbra is vevőre vár.

A kormányzati hivatalos oldal egy nagy számlálóval indul, amely szerint jelenleg Magyarországon 0 fertőzött, 0 gyógyult és 0 elhunyt van, viszont 17 vannak karanténban, és 205 mintavétel történt.

Az esetleges járvány idején interaktív térkép alapján lehet tájékozódni arról, hogy aktuálisan vannak-e, és ha igen, akkor hol, koronavírus miatt lezárt területek, intézmények.

De az optimisták kedvéért feltették azokat a régebbi MTI-híreket is, amely szerint Magyarországnak van kész akcióterve  az új koronavírus-járvány elleni védekezésre, valamint hogy a Belügyminisztériumban 2020. január 31-én megtartotta első ülését a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs, amelyet a belügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere vezetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik