Belföld

Egymást érik a frontok, kettéválik az ország

Keleten többfelé lehet eső, zápor. A szél a Dunántúlon elfújja a felhőket, de Veszprém megyében veszélyes is lehet.

Szerdán a keleti országrészben estig marad a többnyire erősen felhős, borult idő, többfelé esővel, záporral. A Dunántúlon viszont egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, számottevő csapadék ott már nem valószínű. Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. A hőmérséklet napközben 5-12, késő este 0 és 6 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél miatt Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Ott a széllökések a 70 km/órát is meghaladhatják.

A Dunántúl északi felén és északkeleten a Bodrogköz térségében általában 60 km/órás széllökésekre lehet számítani.

Csütörtökön a Dunántúlon túlnyomóan derült idő várható, majd kevés gomolyfelhő képződik, délután nyugat felől pedig növekedni kezd a fátyolfelhőzet. Az ország többi részén reggelre nagyobb területen rétegfelhőzet, köd képződhet, amely napközben feloszlik, majd többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A szél délire fordul, nyugaton néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között alakul, a felhősebb keleti vidékeken lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.

Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik