Belföld

Kocsis Máté: vérlázító az ítélet, Csengét megölték

A Fidesz frakcióvezetője így értékelte a borsodnádasdi emberölés ügyében született bírósági döntést.

A fideszes politikus arra reagált, hogy egy napig sem kellett tovább börtönben maradnia, szabadon távozhatott a bíróságról az a férfi, aki az ügyészség szerint megölte a 17 éves Csengét.

A bíró B. Rolandot gondatlanságból elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, mert nem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy ő bántalmazta a lányt, mielőtt a vízaknába dobta. Azt elismerte, hogy találkozott a lánnyal a tragédia estéjén, de azt állította, egy erdős részen, eszméletlenül találta meg a lányt. Azt hitte, már halott, biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják a megölésével, ezért dobta vízaknába a lányt.

Az ekkor még életben lévő lány ezután belefulladt a vízbe.

Az ítélet hallatán Csenge édesanyja zokogott, majd összeesett.

Kocsis Máté a Facebook-oldalán emberölésnek minősítette ezt.

Megöltek egy 17 éves lányt. A bíróság négy évet elegendőnek tartott büntetésként. Az elkövető az előzetesben töltött idő miatt az ítélet után hazasétált. Vérlázító.

Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szándékos emberölés miatt emelt vádat. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban a gondatlan emberölés minősítésének megváltoztatása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik