Belföld

Újabb 43 millió forint támogatás a Tescótól 182 helyi projektre (x)

A Tesco hetedik alkalommal szervezte meg „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázati programját, amelyben a vásárlók összesen több mint 2,8 millió zsetonnal szavaztak a környezetükben megvalósítandó helyi projektekre. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében idén is 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá országosan összesen 182 pályázat megvalósításához, valamint két különdíjast is hirdetett, akik egyenként további 400 ezer forint támogatást kapnak. A Tesco így összesen 43,4 millió forinttal segíti a helyi közösségek számára fontos programok megvalósítását.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjában a vásárlók döntik el, saját környékükön mely programok megvalósítását támogassa az áruházlánc. A hetedik fordulóba 61 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kategóriában pályázatok. A szakmai előzsűrizést követően a vásárlók több mint 2,8 millió zseton bedobásával döntöttek a nyertesekről. A legtöbb szavazatot a Győr-Moson-Sopron megyei Egy a világunk Alapítvány zeneterápiás kezdeményezése kapta. Emellett országszerte többek között a lovagkort felelevenítő gyermektábor, közösségi komposztáló és spájz, rocksuli, ökojátszótér és újraélesztő tanfolyam is megvalósulhat.

A zsetonok száma alapján a vállalat 43,4 millió forintos támogatást oszt szét 182 pályázó szervezet között, külön is díjazva az Etyek Botpuszta Fejlesztéséért Egyesület legkreatívabbnak ítélt Zöld buszmegállók programját, valamint a pécsi Vasas Egyesület példaértékű társadalmi összefogást elindító projektjét a Vasasi Füstölő megmentéséért.

„A Tescónál hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes. Ez alapértékeink egyike, amely meghatározza többek között azt is, hogy mit teszünk nap mint nap a nekünk otthont adó több száz közösségért. Az „Ön választ, mi segítünk” program eddigi hét fordulójában csaknem 20 millió vásárló szavazott valamelyik kezdeményezésre, a pályázó közösségek pedig több mint 230 millió forint támogatást nyertek projektjeik megvalósítására. Köszönjük a segítséget vásárlóinknak és kollégáinknak, akik évek óta lehetővé teszik számunkra a helyi szinten fontos ügyek támogatását” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója.

Bővebb információ a programról a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen tudja megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik