Belföld

Orbán: A klímaválság elérte a Jobbikot is

Orbán Viktor és Jakab Péter csörtéjével indult az azonnali kérdések órája a parlamentben. A hvg.hu beszámolója szerint a Jobbik elnöke azt mondta a miniszterelnöknek, hogy

a sas szálljon már le a magasból, menjen ki a nép közé, nézze meg, hogy élnek az emberek ott, ahol nincs se minőségi munka, se minőségi bér, a busz is naponta csak kétszer jár, ahol a közmunkán kívül nincs b terv. Erről az országról is mondjon pár szót.

Orbán erre úgy reagált, hogy a Jobbik szövetségese, Gyurcsány Ferenc vitte csődbe az országot 2010-ben, a kormány azzal küzd, hogy vissza tudják állítani emelkedő pályára. Majd hozzátette, hogy

a klímaválság elérte a Jobbikot is, olvad, mint a jéghegy.

A miniszterelnök azt javasolta Jakabnak, hogy „a kormány és az ország hangos szidalmazása helyett kapják össze magukat, amíg nem késő”. A jobbikos politikus arról is beszélt, hogy „fel lehetett volna készülni a koronavírusra”. Jakab szerint a konzultációs kérdőíveket kicserélhetnék egy tájékoztatóra arról, mit tehetnek az emberek az egészségük védelme érdekében.

Ez életeket menthet

– mondta.

A hvg.hu cikkéből kiderül az is, hogy Orbán egy Jakab idézettel is készült, aki egyszer elmondta, nem egyszerű Dobrev Klárával egy színpadon állnia, nyelnie kell nagyokat, ki kell lépnie a komfortzónából.

Jó nyeldeklést kívánok, frakcióvezető úr. Amikor majd ön lesz az utolsó, aki elhagyja a Jobbik székházát, ne felejtse el lekapcsolni a villanyt.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik