Belföld

Barátnője előtt vertek össze egy sofőrt a haragosai

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmény miatt vádat emelt három férfi ellen, akik tavaly ősszel egy Kiskunhalas környéki községben ököllel többször megütötték és megrúgták egy autóban ülő ismerősüket, majd egyikük a kocsi hátsó szélvédőjét is beütötte.

A támadók két autóval közlekedtek a községben, amikor észrevették egyik ismerősüket, aki velük szemben szintén kocsival érkezett. Elhatározták, hogy számon kérik rajta egy korábbi sérelmüket, ezért utánahajtottak.

Az ismerős is észrevette a férfiakat és leparkolt. A haragosaik kiszálltak, majd a legidősebb férfi odalépett az autójának vezető felőli oldalához és dühében többször is megütötte ököllel.

Ezután a másik két férfi is bekapcsolódott a verésbe és ők is megütötték a férfit. A megtámadott férfi mellett utazott az élettársa, aki a támadás hatására az autóból rémülten kiugrott és a jobb oldali ajtót nyitva hagyta. Ezt kihasználva a két fiatalabb garázda a nyitott ajtón keresztül többször a járműben ülő férfi felé rúgott, de ő kézzel hárította a rúgásokat. Az egyik férfi a gépkocsi mellett álló rémült nőt is hátba vágta, aki szerencsére nem sérült meg.

Ezután a 25 éves támadó kézzel beütötte a sértett autójának hátsó szélvédőjét, majd valamennyien elhagyták a helyszínt. A megtámadott sofőr nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos arcsérülést szenvedett, ami miatt kérte a támadóinak a megbüntetését. A garázdaság miatt a férfit 50 ezer forintos kár is érte, aminek kérte a megtérítését.

A férfiak szabadlábon várják a tárgyalást, őket a járási ügyészség csoportosan elkövetett garázdaságon kívül könnyű testi sértés vétségével is vádolja. Bűnösségük kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik