Belföld

Hűvös, szeles szombat után esős vasárnap jön

Még kitart a szél ereje is. Figyelmeztetést adtak ki négy megyére.

Szombaton az ország északi felén vastagabb lesz a felhőzet, délen általában csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Számottevő csapadék nem várható. A déli szél a Kisalföldön és az Alpokalján lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5-14 fok között alakul, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére 2 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, a szeles nyugati vidékeken lesz enyhébb az idő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére (Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala) adott ki elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést a veszélyes szélvihar miatt.

 

Azt írták, hajnalban az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben átmeneti ködfoltok képződhetnek, este pedig a délnyugati szél a Dunántúl nyugati, északnyugati részén viharossá fokozódik (60-70 km/órára).

Vasárnap újabb csapadékzóna éri el az országot. Nyugat felől egyre több helyen kell ismétlődő esőre, záporra számítani. Erősen felhős, borult idő lesz, a nap első felében keleten átmeneti elvékonyodásokkal. Délelőtt még kevesebb, délutántól nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor, a hegyekben átmeneti havas eső. A szél délnyugatiról délire fordul, megélénkül, kevés néhol erős lökésekkel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik