Belföld koronavírus

Koronavírus: egy teljes családot vizsgálnak Balassagyarmaton

Megfigyelés alatt tartanak a balassagyarmati kórházban egy négy fős családot – számolt be a Blikk a település Facebook-oldala alapján. A fejleményről Szabó Géza kórházigazgató főorvos tájékoztatta a képviselő-testületet csütörtökön. A bejegyzés szerint:

A Komárom-Esztergom megyei Tisztifőorvos döntése értelmében jelenleg egy család tagjait, 4 főt Komárom-Esztergom megyéből tartanak szakszerű megfigyelés alatt a kórházban. Közülük egyelőre egyikük sem mutat típusos tüneteket, de két fő esetében rosszullét és a nemrég történt olaszországi tartózkodásuk miatt a teljes családot megfigyelés alatt tartják. Jelenleg a vizsgálati (vér, orr és szájnyálkahártya) eredményekre várnak az orvosok.

A Dr. Kenessey Albert Kórház fertőző osztálya nem csak Nógrád megyében, hanem Komárom-Esztergom megye tekintetében is illetékes, ezért került oda a család. Hozzátették, hogy a kórházban ugyan van látogatási tilalom, de ezt nem a koronavírussal, hanem az influenzajárvánnyal összefüggésben kellett elrendelni.

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNYBalassagyarmat Önkormányzatának mai ülésén napirend előtt Dr. Szabó Géza kórházigazgató főorvos,…

Közzétette: Balassagyarmat Városháza – 2020. február 27., csütörtök

Kiemelt kép: MTI/Czimbal Gyula

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik