Belföld

Megütötte a nevelőt egy tini a szabolcsi gyermekotthonban

Rátámadt egy 17 éves gyerek a nevelőjére az egyik szabolcsi gyermekotthonban. A kedd reggel történt balhé előzménye az volt, hogy a tini találkozni szeretett volna a másik csoportban lévő testvérével, aki az intézet egy másik helyiségében tartózkodott.

A kamasz dörömbölni kezdett a zárt bejárati ajtón, amikor az ott tartózkodó nevelő rászólt, hogy fejezze be a hangoskodást és menjen vissza az elhelyezési helyére.

A felszólításnak a fiatal nem tett eleget, megragadta az ajtó kilincsét, és továbbra is be akart menni a csoporthoz. A nevelőnő próbálta bezárni az ajtót, ekkor a fiatal egy alkalommal fejen ütötte, megragadta jobb csuklóját, majd szorítani és rángatni kezdte, közben pedig trágár kifejezésekkel illette őt. Ezt észlelte az intézmény karbantartója, aki elhúzta az ajtótól a tinit.

A nevelő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A fiatallal szemben több eljárás is van folyamatban, hasonló jellegű, erőszakos bűncselekmény miatt. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Mivel az intézményből már többször megszökött, fennáll a veszélye annak is, hogy a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Ezért a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte a kamasz letartóztatását. A bíróság a fogvatartás helyéül a Debreceni Javítóintézetet jelölte ki. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője ugyanis fellebbezést jelentettek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik