Belföld koronavírus

EMMI: ha a diákok és a tanárok koronafertőzött terülten jártak, ne menjenek közösségbe

Körlevélben kérte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a napokban az általános iskolákat, hogy ne szervezzenek kirándulásokat az új típusú koronavírus által fertőzött területekre, különösképp a most gócpontnak számító Észak-Olaszországba. Az Emmi az MTI-vel csütörtökön azt közölte: kérte az iskolákat, hogy a legfontosabb tudnivalókról a szülőket is értesítsék.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy ha az intézmény szervezésében diák vagy tanár járt a közelmúltban a fertőzött területen, akkor ők lehetőleg ne menjenek közösségbe. A szülőket is kérték, hogy ne engedjék gyermeküket két hétig iskolába, ha az elmúlt időszakban Észak-Olaszországban vagy más fertőzött területen járt családi vagy egyéb okok miatt.

A kormány a mai napon tíz pontban foglalta össze, hogyan előzzük meg a koronavírus-járványt. Ennek egyik pontja szintén az, hogy:

Ha bárki, aki maga körül olyan emberről tud, aki fertőzött területen járt, kérje meg őt, hogy maradjon otthon és ne menjen közösségbe, telefonon értesítse háziorvosát vagy a zöldszámot.

Tíz pontban foglalta össze a kormány, hogyan előzzük meg a koronavírus-járványt
Aki Észak-Olaszországban járt, ne menjen iskolába, dolgozni – kérik.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik