Belföld

Kilépett a Fideszből a képviselő, aki ittasan vezetett és szidalmazta a rendőröket Balatonalmádiban

Szakál Balázs Dániel, balatonalmádi fideszes képviselő jogosítványát vonták be ittas vezetés miatt szombat este. Szakál Balázs a csütörtöki képviselő testületi ülésen bejelentette, hogy kilép a Fideszből, de a képviselői munkát folytatja, csak a jövőben már függetlenként.

A csütörtöki testületi ülésen Szakál bocsánatot kért a történtek miatt, úgy fogalmazott:

Rendkívül sajnálom a történteket, a felelősséget vállalom. Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől. A Fideszből kértem a tagsági viszonyom megszüntetését, független képviselőként kívánom folytatni a munkát.

Telefonon kerestük Szakált, de nem volt elérhető. Az alábbi videóban látható Szakál napirend előtti felszólalása.

Először a Veszpresszó írta meg szerda délelőtt, hogy a rendőrök egy közúti ellenőrzés során alkoholt találtak egy balatonalmádi fideszes képviselő szervezetében.  A Magyar Hang megkeresésére a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a hírt és közölte, hogy a rendőrök Balatonalmádiban, a Baross Gábor utcában igazoltattak egy gépkocsival közlekedő férfit február 22-én 22 óra 6 perckor. A rendőri intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív értékkel zárult. A járművezetőt további mintavétel céljából a járőrök előállították a rendőrkapitányságra, majd az orvosi ügyeletre, melynek során a férfi többször szidalmazta a rendőröket.

A balatonalmádi önkormányzati képviselővel szemben ittas járművezetés és becsületsértés vétség elkövetésének gyanúja miatt folyik eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik