Belföld

17 évet kaptak a tápiószentmártoni szülők, akik alkohollal itatták, zaklatták és éheztették a gyerekeiket

Kilenc év fegyházra ítélte 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és 7 rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt a Budapest Környéki Törvényszék azt a tápiószentmártoni férfit, aki éheztette és zaklatta a párjával a gyerekeit. Élettársa nyolc év fegyházat kapott folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és 7 rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt.

A családfő, M. A.  és a párja O. N. több, mint húsz éve élt élettársi kapcsolatban. Kapcsolatukból 1997 és 2009 között öt lány és két fiú gyermek született. Nehéz anyagi körülmények között éltek, ezért gyakran megesett, hogy a szomszédoktól kértek élelmiszert.

De olyan is többször előfordult, hogy éheztek a gyerekek, illetve több napra magukra hagyták a kicsiket a szüleik. A nő és a férfi alkoholt is szívesen fogyasztott, amivel a gyerekeket is megkínálták. A szülők a kiskorúak évszaknak megfelelő ruházatáról nem gondoskodtak, emiatt sokat betegeskedtek a gyerekek, ilyenkor orvoshoz sem minden esetben vitték őket. De iskolába sem járatták őket rendesen.

Az anyuka arra is rávette a kicsiket, hogy különféle élelmiszereket lopjanak el a boltból. 2007 és 2010 között többször bántalmazták a gyerekeiket, főként amikor alkoholt fogyasztottak. Olyan is előfordult hogy jelenlétükben éltek szexuális életet. Sőt, szexuális céllal közeledtek a gyermekeikhez is.

A Budapest Környéki Törvényszék zárt tárgyalássorozat után hirdetett ítéletet az ügyben. Összesen 17 évet kaptak a gyomorforgató szülők, akiknek a bíróság öt gyermekük vonatkozásában is megszüntette a szülői felügyeleti jogukat

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen mindkét szülő és védőik felmentésért és enyhítésért fellebbeztek, az ügyész pedig három munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik