Belföld koronavírus

Index: Nem koronavírusos a nő, akiről Gulyás Gergely azt állította, hogy megfertőződött

Negatív lett a koronavírus teszt eredménye annak a magyar nőnek, aki kedden került be koronavírus gyanújával az egyik bécsi kórházba – írja az Index. Miháczi Beátának csak felső légúti fertőzése van és szerda délután már bécsi otthonában lábadozott, ettől függtlenül a következő 14 napban otthon kell maradnia.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerda délelőtti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az osztrákoktól érkező hivatalos jelzések alapján a bécsi kórházban fekszik egy koronavírussal fertőzött beteg. Az Index úgy tudja, Gulyás Miháczi Beátáról beszélt a sajtótájékoztatón, a 38 éves nő viszont akkor még nem is kapta meg a teszt eredményét.

Miháczi Beáta kedden került be egy bécsi kórházba koronavírus gyanújával. Miháczi Beáta az M1 Híradója riporterének elmondta, hogy január vége óta folyamatosan járta Európát. Legutóbb Velencében volt, onnan vonattal utazott haza az osztrák fővárosba, azóta azonban nem érzi jól magát; belázasodott, ezért felhívta a koronavírussal kapcsolatos ügyeleti telefonszámot. Miután elmondta tüneteit, azonnal kórházba szállították.

E-mailben kerestük a Miniszterelnökséget, hogy megtudjuk:

  • valóban ugyanarról a nőről szól az Index cikke, mint akiről Gulyás tájékoztatást adott?
  • kitől kapták a tájékoztatást a hölgy állapotáról?
  • félretájékoztatták Gulyás Gergelyt a magyar nő állapotáról?

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik