Belföld

Bayer Zsolt európai uniós támogatásból szidhatja az Európai Uniót

Bayer Zsolt, a kormánypárti Magyar Nemzet újságírója kedden Bonyhádon fejtheti ki az Európai Unióval kapcsolatos, jellemzően negatív véleményét, a fellépést azonban ezúttal az Európai Unió finanszírozza.

Bayer szereplésének a Magyarország és az EU – a jövő lehetőségei címet adták. A helyi művelődési ház plakátja szerint a szervező egy helyi alapítvány, a támogatóként pedig az Európai Unió Európa Szociális Alap (ESZA) lett feltüntetve.

Bonyhád honlapja szerint 2017-ben a „Bonyhád járási foglalkoztatási paktum” című pályázattal 100 százalékos uniós finanszírozásban nyertek a ESZA-tól 250 millió forintot. A pályázat célja az országos átlagnál is magasabb munkanélküliségi rátával küzdő térség számára fórumok, egyeztetések szervezése, új együttműködések kialakítása volt. Az önkormányzat és a kormányhivatal részvételével zajló projekt most, február végén zárul.

Bayer az utóbbi időben egyesen az ország uniós kilépését kezdte propagálni. Decemberben állt elő azzal az elgondolással, hogy Olaszország és a visegrádi négyek államai élükön Magyarországgal kilépnek az Európai Unióból, és létrehozhatnának egy önálló belső piacot. Bayer egyúttal „ótvar rohadványnak” nevezte az EU-t, és az oroszokkal való együttműködés előnyeit fejtegette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik