Belföld

Pohárcsonkkal vágták meg egy férfi nyakát a nagyéri presszóban

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt annak a férfinak az ügyében, aki pohárcsonkkal vágta meg egy férfi nyakát a nagyéri presszóban. A támadó a megsérült férfi helyszínre érkező élettársát életveszélyesen megfenyegette.

A Szegedi Törvényszék öt év börtönre ítélte B. Sándort emberölés kísérlete és zaklatás miatt. A nem jogerős ítélet szerint a presszóban összeismerkedett Sz. Károllyal, akit több alkalommal meghívott italra. Miután kimentek a presszó elé, az ittas férfi a nála lévő poharat minden előzmény nélkül összetörte a falon és a kezében maradt pohárdarabbal pedig megvágta az ivócimborája nyakát. Ezután a helyszínre érkezett a megsérült férfi élettársa, akit – miután az kérdőre vonta a cselekménye miatt – azzal fenyegetett, hogy megöli. Az elsőfokú ítélet ellen B. Sándor és védője is fellebbezett.

Az ítélet kihirdetését követően az ügyészség indítványt tett a támadó letartóztatásának elrendelésére, amelyet az elsőfokú bíróság elutasított. A végzés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama arányos. Fenntartotta továbbá a vádlott letartóztatásának elrendelése érdekében bejelentett ügyészi fellebbezést, mert álláspontja szerint a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel fennáll a veszélye a támadó szökésének vagy elrejtőzésének. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik