Belföld

Csalóka lesz a mai 16 fok

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Elsősorban északkeleten, északon alakulhat ki elszórtan kisebb eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél az ország északi felén több helyen megerősödik, késő estétől viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között várható. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő – írja vasárnapra szóló előrejelzésében a Kiderül.hu.

Hétfőn fokozatosan csökken a felhőzet, de a nyugati, délnyugati tájak felhősebbek maradnak, másutt a gyorsan vonuló gomolyfelhők mellett napos idő várható. Reggelig több, napközben egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, délutánra mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen erős vagy viharos lesz, az éjszaka során az északi megyékben, kiváltképp a magasabban fekvő vidékeken erősen viharos széllökések is lehetnek. Délután mérséklődik a szél, és este nyugaton már délnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

Kedden pedig a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, emellett azonban délutántól fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Napközben csapadék nem valószínű, estétől északon helyenként eső, zápor már lehet. A délnyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű, délnyugaton lesz a melegebb.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik