Belföld

Kamerák előtt vallott Portik Tamás ártatlanul elítélt egykori testőre

Az RTL Klubnak adott exkluzív interjúban mesélt a Portik Tamás mellett eltöltött évekről és a börtönről a Prisztás-gyilkosság egyik vádlottja, Hatvani István, akit múlt pénteken mentett fel a bíróság, azután, hogy nyolc évet töltött börtönben. A sokáig megoldatlan Prisztás-gyilkosság ügyében Portik Tamást és embereit, Hatvanit, valamint Fazekas Ferencet gyanúsították meg, és ítélték el. Tavaly novemberben azonban fordulat következett és kiderült, hogy Jozef Rohac végezte ki a néhai milliárdos vállalkozót.

Hatvani azt mondta:

Nehéz dolog volt nagyon, minden nap egy megpróbáltatás. De megpróbáltam úgy túlélni, hogy mindig örültem, mindig vártam azt, hogy éppen felhívhatom a fiamat, vagy édesanyámmal tudjak beszélni.

Ez volt az álmom, hogy egyszer kimondják, és hála a Jó Istennek, hogy ez a bírónő kimondta, hogy ártatlan vagyok. És örülök annak is, hogy a sajtó ezzel az üggyel egyáltalán foglalkozott

– mondta.

Elfogásáról szólva úgy emlékezett vissza:

Lementem a földszintre, és akkor láttam, hogy valójában egy hadsereg áll a házam előtt. Mondták, hogy jöjjön ki feltartott kézzel. Innentől kezdve az ember szó szerint egy sokkot kap.

Elhangzott, hogy  szerinte az volt az egy bűne, hogy Portik Tamás, az olajos ügyek egyik kulcsfigurájának egyik testőre volt. Nem is túl sok pénzért, napi 3500 és 5000 forint közötti összeget kapott. Többnyire sofőrködnie kellett, vagy valahol megjelenni Portikkal.

Ha belegondolunk, mi a dolga egy sofőrnek, vagy teljesen mindegy, hogy hívjuk. Nyilván ül az autóban, ő nem megy oda a tárgyalásokra. Őt nem hívják oda, ő nem egy bizalmi ember. Nem egy üzletember. Tehát ő egy gazdag ember volt, én egy szegény ember vagyok. Nyilván azért dolgozom én neki, mert ő ad nekem pénzt. Tehát ez evidens akkor, hogy nem fogja odaültetni az asztalhoz. Nem fogok vele együtt ebédelni. Hanem ha meg is hív, azt mondja egyél bármit, akkor ülj le külön egy asztalhoz, és majd ott elfogyasztod a kajádat, majd ha szólok akkor megyünk

– mondta el a Portikkal töltött évekről.

Hatvani leszögezte, nem igaz, hogy Portik Tamás őt bármilyen üzleti ügyébe, vagy magánjellegű ügyébe belevonta volna.

Én nem láttam soha, hogy ő beszélt volna bárkivel hangos szóval, vagy bárkit megbántott volna, vagy verekedett volna. Ilyeneket ő nem csinált abban az időben. Hogy aztán hogy lett ő ilyen, azt már csak ő tudja

– tette hozzá.

Hatvani ügyvédje szerint az igazi fordulatot az ügyben az jelentette, amikor Rohac 2017-ben kiüzent a börtönből, majd hét órán keresztül hallgatták ki a nyomozók. Az ügyvéd is ott volt a kihallgatáson.

Azt gondolom, hogy akik ott voltunk mindannyiunkat meggyőzte. Olyan részletességgel mondta el, amit csak az tudhat, aki elkövette ezt a cselekményt, és olyan pontossággal, ami 22 év után még elvárható

– mondta a műsorban az ügyvéd.

Hatvani Rohac beismeréséről azt mondta:

Ez emberileg egyébként egy nagyon nagy dolog volt tőle. Főleg úgy, abban a tudatában, hogy ő soha semmit nem ismert el. Tehát mindegy, hogy miért, holmiért ítélték el. De erről én azt gondolom, hogy egyébként más ügyekben nem is volt ártatlan ember leültetve senki.

Bár az ügyész fellebbezett az ítélet ellen, így másodfokon folytatódik az ügy, de Hatvani reménykedik benne, hogy többet nem kell börtönbe vonulnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik