Belföld

Kisfia bevonásával kötözte ki a feleségét egy tolnai férfi

Letartóztatta a Szekszárdi Járásbíróság azt a 44 éves férfit, aki tavaly ősztől többször is bántalmazta a vele egy háztartásban lévő feleségét.

A férfi két héttel ezelőtt rávette az egyik fiatalkorú gyermekét, hogy segítsen neki a fotelbe nyomni és megkötözni otthonukban a feleségét azzal a céllal, hogy megijesszék.

Amikor a nőnek sikerült a gyorskötözőt levágnia magáról, a férje nekitámadt, a földre szorította, és ismét megkísérelte megkötözni, ami ekkor az asszony aktív ellenállása miatt nem sikerült. Mivel a gyanúsított a fiát is bevonta a bűncselekmény elkövetésébe, a kapcsolati erőszak és a személyi szabadság megsértésének bűntette mellett kiskorú veszélyeztetésének a megalapozott gyanúja is terheli.

A nyomozás elrendelését követően a lakóházban tartott házkutatás során a padláson a szigetelőanyag mögött elrejtve, plédbe csomagolva egy engedély nélkül tartott fegyvert és lőszereket is találtak a nyomozó hatóság tagjai, melyeket lefoglaltak.

Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a letartóztatás általános és különös feltételei is fennállnak. A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványának helyt adva elrendelte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik