Belföld

Narancssárga a riasztás a 90 km/órás szél miatt

Külön riasztást, figyelmeztetést adtak ki a zivatarveszély miatt is. Dörgés, villámlás, havas eső is jöhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítettet veszélyjelzését és több járásra riasztást, illetve figyelmeztetést adott ki az erős szél miatt.

 

 

Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére másodfokú (narancssárga), Pest, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Vas megyére elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetés érvényes.

Külön riasztást, figyelmeztetést adtak ki a zivatarveszély miatt is.

Elsőfokú figyelmeztetés él Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok két megyére.

Azt írták, az átvonuló hidegfront hatására az északnyugati irányba forduló szelet az északkeleti tájak kivételével többfelé kísérhetik erős, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben viharos széllökések. Ezek síkvidéken 70-90 km/óra között lehetnek, de a magasabban fekvő területeken a 90 km/órát is meghaladhatják. Záporok környezetében síkvidéken is lehet egy-egy helyen 90 km/óra körüli széllökés. A légmozgás késő délutántól, fokozatosan mérséklődik.

A záporokat elsősorban az Dunántúl északi részén és a középső országrészben egy-két helyen dörgés, villámlás kísérheti. A délutáni óráktól a hidegfronti csapadékzónához kapcsolódóan az Északi-középhegység tágabb térségében, az Alföld északkeleti vidékein az eső mellett havas eső, hó is hullhat, de megmaradó  (1-3 cm) hóra csak a térség magasabban fekvő hegyvidéki területein lehet számítani. Szombatra virradó éjszaka az északi völgyekben átmeneti ködfoltok képződhetnek.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik